Košarka:IBU Spartans-KK Brčko 72:74

Poznavaoci košarke i takmičenja po ligama, sigurno ne pamte ovako izjednačenu ligu, kao što je ove sezone A1 liga KSBiH.

Ni za jedno kolo se nisu mogli predvidjeti rezultati.U prilog tome govore i rezultati iz posljednjeg kola.Naša ekipa bez dva standarna igrača Meštrića i Antunovića je pretrpjela poraz u veoma izjednačenoj igri gosti su imali više sreće.

B. Nešić je nakon prekršaja u posljednjim sekundama utakmice pogodio dva slobodna bacanja za 74:70, a domaćima je preostala malo vremena za preokret. U sedam sekundi do kraja samo je Ado Kurkutović uspio da poentira i postavi konačni rezultat utakmice 72:74 u korist Brčaka.

Rezultat po četvrtinama je glasio 24-23 ;08-23 20-12:20-16.Iako smo poraženi i dalje smo u igri za doigravanje za Premier ligu.U posljednjem kolu je istinski derby A1 lige,Spartansi su gosti u Zenici kod ekipe KK Čelik.Ekipa koja bude pobijedila je učesnik u play offu.Mi u klubu smo prezadovoljni ovom premijernom sezonom u ovom rangu takmičenja.Ukoliko dobijemo mjesto među četiri ekipe koje će igrati za ulazak u Premier Ligu mi smo onda prebacili sva naša očekivanja.

Ovoga tjedna Pioniri su potvrdili da su najbolja ekipa dva kola prije kraja na Tuzlanskom kantonu.Pobjeda protiv posljednje ekipe , nije uopće bila upitna.Takođe i kadeti su upisali svoju 11. pobjedu,koja ih drži u sredini tabele./Press IBU Spartans/

Na slici:Reuf i Saša u društvu najmlađih