Košarka:IBU Spartans-KK Radnički 83:90

Na žalost, naš gradski Prvoligaš IBU Spartans pretrpio je i peti uzastopni poraz od ekipe Radničkog iz Goražda.Meč IBU Spartans-Radnički završen je rezultatom 83:90.Sa ovom izgubljenom utakmicom doveli smo se u situaciju da se borimo za opstanak.Zauzimamo predposljednje mjesto na tebeli sa omjerom 5-10.

Ispred nas su četiri ekipe, koje su samo malo sa boljim omjerom,a ispod nas je ekipa KK Travnika koja je bez šansi da izbori opstanak ove sezone.Do kraja prvenstva ostaje još sedam kola da se igra.Naši Spartansci imaju 4. domaće utakmica i tri gostujuće.Od te tri su dvije sa direktnim suparnikom za ispadanje.Moram da naglasim da smo u ovom nastavku prvenstva poslije januarske pauze,izgubili onu energiju i žar koju smo posjedovali na početku sezone.

Uprava,treneri i igrači će dati sve od sebe da živinička košarka ostane sa svojim predstavnikom u A1 Ligi Federacije BiH.Naredno kolo idemo u Sarajevo igrati sa liderom prvenstva ekipom KK Bosna Rojal.U Sarajevo idemo na pobjedu i mislim da sa dobrom energijom to možemo i postići.Ova utakmica je za lidera lige,ekipe Bosne, nebitna,i očekujemo da će se igrači domaćeg tima opustiti,tu ćemo da tražimo svoju šansu.

Za ovu utakmicu još nismo dobili tačan termin odigravanja,ali očekujemo naše Živiničane i sve ljubitelje košarke da dođu na ovu košarkašku predstavu u Skenderiji.

Nove pobjede mlađih selekcija

Naše omladinske selekcije su danas igrale utakmice Lige mladih protiv vršnjaka iz Lukavca. Ovoga puta smo ostvarili sve tri pobjede. Tako su pioniri ostvarili prvu pobjedu 28:26. Kolektivna igra i želja za pobjedom je donijela rezultat našim pionirima.

Kadeti su nastavili niz pobjeda i upisali još jednu pobjedu. Rezultat je glasio 75:49. Najbolji u pobjedi je bio Kamberović sa 34 poena i 14 asistencija.

Juniori su igrali svoju bitnu utakmicu i predvođeni Kamberovićem i Mujagićem odnijeli pobjedu. 68:61 je bio rezultat nakon posljednjeg zvuka sudijske pištaljke./Press Spartans Meštrić A./