Košarka:IBU Spartans nastavlja put u Play-off

Iako pomalo shvatljiv poraz protiv ekipe Promo u D.Vakufu, pojedincima je veoma teško pao.Moram da naglasim da naša mlada ekipa sa prosjekom godina od 19,7 u odnosu na protivnika koji ima prosjek od 25,4 je bila neiskusna i pobjeđena zasluženo.

Pored takve razlike u godinama imali smo i taj peh da su nam se čak četiri igrača povrijedila na posljednja dva treninga,što je baš kuriozitet.Utakmica je završena pobjedom ekipe Promo rezultatom 98:70.

Tako desetkovani smo odolijevali dalekometnoj paljbi protivnika čak do 25. minute utakmice (19-28 za tri poena).Potom daleko jači roster protivnika je završio posao sa plusom od 28 poena, što mi i dalje mislimo da nije realan odnos snaga.

Mi iz uprave i rukovodstva kluba moramo da budemo ponosni na naše dječake na velikom zalaganju i borbenosti, što su pokazali pred dupke punom dvoranom u Donjem Vakufu.
Krajnji rezultat je glasio 98:70.Najbolji strijelci u našoj ekipi, kao i uvijek, je bio Ado Korkutović sa 29 poena, a slijedi ga Denis Meštrić sa 19.

Ovim porazm naša ekipa je na diobi druge pozicije .Do kraja prvenstva je ostalo još šest veoma zanimljivih susreta.Narednog vikenda naši dječaci su domaćini posljednjoj ekipi na tabeli Iskri iz Bugojna.

Uspjesi mlađih selekcija

Moram još da spomenem da su danas igrali i naši mlađi članovi protiv ekipe Lions iz Tuzle i da su pioniri izvojevali 16. pobjedu u nizu i bez poraza u ovom prvenstvu Lige mladih Tuzlanskog Kantona.( 30-66,).Jedina su neporažena ekipa.

Kadeti su teškom mukom danas izgubili i pored fantastične borbe,domaćini su pobijedili rezultatom 72:64.Juniori su rutinski odigrali utakmicu protiv daleko lošijeg protivnika i ostali na drugoj poziciji.(52-94),iako su sinoć kasno doputovali iz Donjeg Vakufa.Ovom prilikom im čestitamo na trudu./Amir Meštrić/

Na slici:Kapiten Ado u prepoznatljivoj akciji za tri poena