Košarka:IBU Spartans sretno do pete pobjede

Izuzetno teška subotnja utakmica za ekipu IBU Spartans, ali ipak na kraju zasluženo slavlje nakon pobjede protiv ekipe Travnika rezultatom 95:89.

Na poluvremenu je IBU Spartans imao 15 poena razlike ,da bi gosti odličnom igrom Huseinspahića i Ilića vratili utakmicu u egal završnicu.

Sigurnom igrom u završnici utakmice ,Meštrića 16p ,Korkutovića 28p i Grošića 19p domaći su uspjeli doći do izuzetno bitne pobjede koja je ekipu ostavila na prvom mjestu.

Odlične role su odigrali i juniori, prije svih Andelija 7p, Antunović 4p i Kasumovic 7p , te pridošlo pojačanje Radosavljević je odigrao odlično na obje strane ,te upisao i 6p.

Ekipa Travnika je sastavljena od juniora KK Spars koji su ujedno i šampioni naše drzave , te su sudionici omladinske Adidas Eurolige.Radi se o izuzetno mladim i talentovanim igračima što su i pokazali ,zajedno sa banjalučkim stručnjakom Slobodanom Kecmanom.

Moramo pohvaliti i sudijsku trojku koja je bila na visini zadatka.
Hvala svima koji su došli i podržali našu mladu i perspektivnu ekipu.Narednog vikenda naši momci idu u goste ekipi KK Živinica./A.Meštrić/