Košarka:IBU Spartans-Travnik 84:73

U ovom, devetom, kolu naši momci su dočekali prijatelje iz Travnika.Iako posljednja na tabeli ,ekipa gostiju pokazala je svu svoju mladost i lepršavost.Uprkos tome naša mnogo iskusnija ekipa predvođena Klještanom i Vrtagićem držala je cijeli tok utakmice pod svojom kontrolom.

Rezultatski utakmica je riješena već u prvom periodu,tako da je trener Ninić pružio šansu i mlađima.Najbolje je to iskoristio Sprečak sa 6 poena i 5 skokova,mada ne umanjujem učinke i ostalih Kamberovića,Antunovića.Trener Ninić je u igru stavio u posljednjim trenutcima utakmica i najmlađeg člana našeg kluba.Radi se o kadetu Ajdinu Kahriću starom 14 godina,inače najboljeg pojedinca u kadetskom uzrastu.

Poslije utakmice Seniora priključio se je Kadetskoj ekipi Spartansa na gostovanju u Tuzli,Kahrić je bio najbolji strijelac i najbolji igrač susreta, sa svojom odličnom predstavom donio pobjedu našim dječacima.

Naredno kolo IBU Spartans ide u Sarajevo na megdan ekipi Gen-a,koji stoje na tabeli sa istim omjerom pobjeda i poraza(4-5).

Ovih dana najveća stranica za market košarkaša “EUROBASKET” je objavila i naš tim sa svim podacima o klubu i igračima.Najmlađa smo ekipa ubjedljivo u ligi sa prosjekom godina 19,2./Press- Meštrić A./