Košarka:Iskra-Basket 62:99

Neprikosnoveno najmoćnija ekipa A2 Lige Sjever, nastavlja svoj nevjerovatan niz od nestvarnih 17 pobjeda u isto toliko odigranih mečeva.Na “repertoaru” 17.kola bila je drugoplasirana ekipa Iskre iz Bugojna.Rezultat utakmice KK Iskra-KK Basket Živinice glasio je 62:99.

Naša ekipa KK Basket Živinice je od samoga početka uzela konce u svoje ruke i do samoga kraja ih držala.U sedmom minutu prve četvrtine rezultat je glasio 2:14 za “Plavi stroj” KK Basket i od toga momenta rezultat je samo rastao.

Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 29:49.Prva petorka pojačana sa najnovijim mladim perspektivnim centrom Antunovićem S. izgledala je predominantnu u odnosu na skromne domaćine,koji su bili desetkovani sa puno ličnih grešaka dobivenih u prve dvije četvrtine.

Posljednju četvrtinu su igrali naši najmlađi članovi koji su sjajno iskoristili datu minutažu.

Mi nastavljamo dalje sa našim radom i okrećemo se narednom meču protiv ekipe KK Bersselum iz Turbeta.Domaćinima iz Bugojna želimo mnogo sreće u nastavku takmičenja i borbi za poziciju koja vodi u doigravanje,a koje će se po svemu sudeći odigrati početkom maja u našoj dvorani.

Ekipa KK Basket u prvih 17 kola osvojila je svih 34 boda i zauzima 1.mjesto na tabeli, na drugom mjestu je ekipa Star-Gen sa 3 boda manje, dok je na trećoj poziciji ekipa Iskre sa 30 bodova.

Ovoga tjedna su igrali i naši pioniri i kadeti dva meča i napravili polovičan uspjeh.Kao domaćini su poraženi od ekipe KK Silver Kingsa iz Srebrenika,a u zaostalom meču protiv KK Modriče su odnijeli pobijede.

U posljednjem kolu naši dječaci putuju u Doboj kod KK Findo.Tim kolom će se završiti liga mladih regularni dio,potom slijedi doigravanje,o čemu ćemo javnost blagovremeno obavijestiti./Press KK Basket Živinice/