Košarka:Kadeti i juniori Spartansa u vrhu Lige mladih TK

Nedavno je krenuo drugi dio sezone u Ligi mladih RKS Tuzla. Dječaci iz Spartansa su nastavili tamo gdje su stali i odmah na startu drugog dijela ostvarili pobjedu nad ABC Basket iz Tuzle.

Nastavak sezone će biti jako interesantan jer će se kako sada stvari stoje živinički Spartanci boriti za sami vrh tabele.

“Naš klub je dao dječacima koji vole košarku šansu koju rijetko ko dobija. Ove godine je pred nama sezona iz snova jer su se naši pioniri i juniori plasirali na završne turnire državnog prvenstva. Pored uspijeha naših selekcija, bilježimo veliku pažnju Evropskih skauta za naš rad. U narednom periodu ćete sigurno biti iznenađeni vijestima koji će doći u medije. Mnogo radimo na individualno m razvoju igrača i tu smo uključeni svi u klubu, kao i naši partneri iz Vana koji stalno prate napredak igrača. Sredinom marta će svi koji vole Spartanse biti veoma iznenađeni informacijama koje će potvrditi naš pošten i mukotrpan rad.

Mi u klubu smo jako zadovoljni radom i našeg seniorskog trenera koji se uklopio u našu politiku i sigurno radi na razvoju i integriranju mladih igrača u seniorsku košarku. U nastavku sezone nam je cilj da se plasiramo u Final 4 lige mladih RKS, kao i da ostvarimo što bolji rezultat. Pored toga raditi ćemo sve da na državnom nivou pokažemo da Grad Živinice ima šta za reći kada je riječ o sportu. Svakako moram istaći da je krovna politika našeg grada, mislim na Gradsko vijeće, kao i gradonačelnik, zajedno s njima prepoznao značajnost sporta i ulaganja u mlade. Mi idemo dalje i u narednom periodu ćemo mnogo toga pozitivnog uraditi”, rekao je predsjednik Spartansa Mirza Memić./press Spartans-Amir Meštrić/