Košarka:KK Basket-KK Gračanica 95:89

U jednoj veoma uzbudljivoj utakmici ekipa KK Basket Živinice je opravdala epitet favorita protiv ekipe KK Gračanica i upisala 16. pobjedu u isto toliko kola.Rezultat na kraju utakmice glasio je 95:89 u korist domaćina.

Utakmica je obilovala super zanimljivim potezima.Publika je mogla da uživa u košarkaškim bravurama Ade Korkutovića i “Plave družine”. Ado je brojao ovaj puta do pedeset poena,što ga drži i dalje prvoplasiranim sa 28,7 poena po utakmici.Ostala su još 6 kola do kraja prvenstva i do Play offa koji će se igrati sigurno u našoj dvorani.Naredno kolo smo gosti drugoplasiranoj ekipi Iskre iz Bugojna.

Učinak naših košarkaša bio je slijedeći:Ado Korkutović 50 p , Haris Dedajic 18 p, Meris Mazalović 17 p , Denis Meštric 8 p i Imran Mujkanović 2 poena.

Ovaj tjedan su igrali i naši najmlađi Pioniri i Kadeti .Oni su odnijeli važne bodove iz Tuzle.Pioniri su pobijedili ekipu OKK Slobode II sa 29:44,dok su u izuzetno zanimljivom meču Kadeti pobijedili rezultatom 54:69.Najbolji strijelac je naša vedeta Spahić M.sa 27 ubačenih poena,trice 5/5./Pres KK Basket Živinice/