Košarka:KK Basket-KK Litva 97:67

Večeras je odigrana prvenstvena utakmica između KK Basket Živinice i KK Litva Banovići.Domaćini su slavili pobjedu rezultatom 97:67 i to je u 12. odigranih kola upisana i 12. pobjeda!

Od samog početka naši momci su nametnuli svoj ritam i ni u jednom trenutku pobjeda nije dolazila u znak pitanja. Krajem treće četvrtine naša ekipa je imala +45 gdje Sulejmanović koristi priliku i daje veći minutažu mlađim igračima.

Agresivnom odbranom, dobrom energijom i zalaganjem naša ekipa dolazi do još jedne pobjede i korak bliže višem rangu takmičenja.Trener Sulejmanović je istakao mlade igrače, tvrdeći da je napredak očigledan, posebno je pohvalio zalaganje u odbrani.Pored standardnih igrača pohvalio je i nova pojačanja.

“Ajnur Hasanić, Haris Dedajić i Muhamed Kadrić su odigrali svoje prve minute za naš klub. Iskreno, jako sam zadovoljan prikazanim. Što se tiče Dedajića on već igra Premijer ligu par godina i znam o kakvom se igraču radi i nisam očekivao ništa manje. Jako siguran sa loptom, odličan pregled igre, bez ikakve sumnje da će biti pravo pojačenje za našu ekipu. Što se tiče Hasanića, pokazao je da se radi o inteligentom igraču, kako napadački tako i odbrambeno. Imao je par fenomenalnih pasova i u više navrata je ‘zaključao’ svoje protivnke u odbrani. Odlično doprinosi ekipi, jako dobra energija.Muhamed Kadrić, jako mlad momak, odradio je tačno ono što se od njega tražilo, dobra odbrana i skokovi. Pored toga je i zabio par koševa. Sa obzirom da je ovo za njih bila prva utakmica sa novom ekipom mi od njih možemo očekivati samo još bolje partije i veći napredak kako vrijeme odmiče”, rekao je Sulejmanović.

Koševe za KK Basket Živincie postigli su Korkutović 25p, Mazalović 20p, Meštrić 15p, Dedajić 10p, Pepić 7p, Goletić 5p, Mujkanović 4p, Hasanić 4p, Kadrić 4p, Nišić 2p i Mahmutović 1p./KK Basket Živinice/