Košarka:KK Turbina-IBU Spartans 88:82

Naši momci, iako su pokazali izuzetnu energiju u ovome meču, pretrpjeli su peti poraz u ovoj sezoni.U utakmici koja je obilovala sa mnogo preokreta više sreće u završnici su imali domaćini, te je utakmica završena rezultatom 88:82.

Naš trener je od samog početka utakmice forsirao najmlađe igrače,koji su se pokazali veoma dobro,naročito 15-godišnji N.Kamberović.Na poluvrijeme se otišlo sa solidnom prednošću za domaćina 47:39,ali i ne nedostižnom.

Početak trečeg perioda donio je fantastičnu seriju SPARTANSA sa čak serijom od 20:0.Raspoloženi Maksimović,Klještan i Nezzirić su rešetali mrežice domaćina sa snajperskom preciznošću.Sa takvim raspoloženim strijelcima nije se moglo izgubiti,razmišljanja su prisutnih na utakmici.Početak posljednjeg perioda krenuo je rezultatom 64:69.

Igralo se koš za koš i onda neshvatljivo dosuđene lične greške odvele su Turbinu do pobjede.Domaćinima sve čestitke na izuzetnoj borbi,prikazanom i domaćinstvu.Ponovo su Đelmo,Kevrić i ekipa bili bolji takmac.

Naša ekipa ostaje sa srazom od 3-5,a gosti 6-2.Naredno kolo igramo sa posljednjom ekipom na tablici KK Travnikom./Press-Meštrić A./