Košarka:KK Vogošća-KK Živinice 78:101

Večeras su košrkaši KK Živinice igrali uzvratni susret play offa u Vogošći protiv istoimene ekipe.Ovaj uzvratni susret nadmašio je očekivanja i Živiničani su postigli visoku pobjedu.Na kraju utakmice rezultat KK Vogošća-KK Živinice 78:101.

Nakon prve tijesne pobjede od 4 koša razlike na domaćem terenu, psihološka prednost bila je na strani gostujuće ekipe, koja je iskoristila priliku i postigla visoku pobjedu.

S dvije pobjede protiv Vogošće košarkaši KK Živinice izborili su finale play offa, tako da ih sada dijeli jedan korak do plasmana u Premijer ligu BiH.Ekipa Azura Korlatovića nadmašila je protivnika u svim segmetnima igre, te se nadati uspjehu i u samoj završnici borbe za Premijer ligu BiH.Za KK Živinice najviše koševa postigli su Mahlon Jones 24, Hrnčić 19, Latifagić 18 i Korkutović 15.

KK Živinice u finalu play offa igrat će protiv ekipe KK Bošnjak iz Hadžića.Bošnjak je izborio i drugu pobjedu protiv Igman Burcha na Ilidži.Večerašnji rezultat utakmice Igman Burch-Bošnjak glasi 70:90, te će se tako u finalu naći ove dvije ekipe koje su postigle po dvije pobjede.