Košarka:KK Živinice-KK Gradina Madi 100:79

Sinoć je odigrana prvenstvena utakmica košarkaša Živinica i Gradine Madi iz Tešnja.Meč je odigran u Gradskoj dvorani Živinice i završena je pobjedom domaćina rezultatom 100:79.

Ekipa Košarkaškog kluba Živinice uspješno se takmiči u A1 ligi Federacije BiH i ima velike izglede da na kraju tekuće sezone osvoji prvo mjesto.Prva utakmica u nastavku prvenstva pokazala je da će naši košarkaši igrati značajnu ulogu, efikasna igra u napadu i odlična odbrana su garancija novih pobjeda.

Nakon sjajne prve četvrtine koju smo dobili 30:9, naši momci su pokazali želju za pobjedom od samog starta i tako na kraju slavili 𝟭𝟬𝟬:𝟳𝟵. Ono što nas je krasilo i u prvom djelu prvenstva jeste dobra hemija u ekipi, pa smo sretni i ponosni što smo tako počeli i drugi dio.

Našu ekipu je predvodio Smajlović sa 23 poena, Đošan 13 i Ganibegović 12 poena.Čestitke našim momcima na pobjedi, ekipi Gradine Madi želimo puno sreće u nastavku prvenstva, a mi se spremamo za naredno kolo. gdje na našem terenu dočekujemo ekipu UKK Student Tuzla./KK ŽIVINICE/