Košarka:KK Živinice u play offu

Nakon 16 odigranih kola A1 lige Sjever, pri KS BiH, ekipa KK Živinice je osvojila zasluženo drugo mjesto (12/4).Ovim uspjehom je još jednom pokazan mudar i predan rad Uprave u sprezi sa trenerom i igračkim kadrom.Naravno,na ovom velikom uspjehu živiničke košarke uticalo je nesebično sponzorstvo mnogobrojnih privrednika našeg grada i glavnog sponzora Grada Živinice.

Od ove godine uveden je novi način doigravanja za prvaka A1 lige,koji automatski po osvajanju play offa ulazi u Prvu ligu, najviši rang takmičenja bosanskohercegovačke košarke.Prve četiri ekipe iz A1 lige Sjever razigravaju sa prve četiri ekipe A1 lige Jug.Naši momci kao drugoplasirana ekipa su dobili trećeplasiranu mladu ekipu iz Sarajeva,ekipu “Spars sportska akademija”.Za razliku od Sjever lige,koja je imala u ligi 9. klubova,liga A1 Jug je imala 10 klubova.Tim mlađahnih Sparsovaca je u 18.kola imao omjer 12 pobjeda i 6 poraza. Ekipa predvođena bivšim trenerom KK Čelika,gospodinom Markom Trbićem ima manju prednost u odnosu na naše momke,jer je većina momaka u rosteru zajedno nekoliko godina.Skupa žive,treniraju,uče,putuju…Prosjek godina ekipe iz Sarajeva je 18. godina. Glavne vedete ekipe su #12 Filip Jović i #6 Alem Fejzić. Da spomenemo i našeg Živiničanina Nedima Kamberovića, koji se školuje i nastupa za mlade Sparsovce , koji je njihov član postao od ove godine.

Prva utakmica se igra u subotu, 19.Marta, sa početkom u 19 sati,Gradska dvorana Živinice.Po pravilima se igraju dvije utakmice.Ukoliko ekipe budu imale po jednu pobjedu,gledat će se koš razlika./Amir Meštrić/

Ostali parovi doigravanja za prvaka A1 lige su:KK Turbina Jablanica-KK Orlovik Nansi Žepče;
US Student Tuzla – Radnički Goražde;

Igman Burch Univerzitet Ilidža-Gradina Madi Tešanj

Na slici:As KK Živinice Ado Korkutović