Košarka:Od ove sezone start KK Basket Živinice

Košarkaški klub Basket Živinice počeo je da obituje na BH nebu od ove sezone 20022/23.Prethodnih godina pet sezona su bile preodređene samo na ulični basket 3X3 i tako se i klub zvao “Živinice streetbal 3X3”.Za dosadašnji rad klub je pribavio velike pohvale iz svijeta sporta za fenomenalnu organizaciju i gostoprimstvo.

Na svim tim lovorikama skromna Uprava je odlučila do proširi svoje djelovanje na razvijanje mladih sportista , košarkaša.Pored Škola košarke, koje djeluju na cijeloj teritoriji Grada/općine Živinice, predvođeni velikim neimarom Alminom Jagodićem, od od ove sezone KK Basket Živinice će uzeti učešće u Ligi mladih Košarkaškog saveza Tuzlanskog Kantona.Naš KK Basket -Pioniri i Kadeti predvođeni trenerima A.Sulejmanovićem i A. Meštrićem, će u svojoj prvoj sezoni u prvom kolu imati jako gostovanje ekipi KK Modriča.

Ekipe KK Modriča iz Modriče i ekipa KK Findo iz Doboja od ove godine nastupaju kao gosti Lige, sa svojim najmlađima kategorijama u Ligi mladih TK. Pored takmičarskih ekipa naših najmlađih članova,kao još jedan novitet na živiničkoj sportskoj sceni, odlučili smo da prijavimo i seniorsku ekipu KK Basket.

Naša ekipa u svom debitanskom nastupu u A2 ligi Sjever imat će u Banovićima za protivnika ekipu KK Litva.Utakmica je na programu narednog vikenda u Banovićima.

Ovim putem svim našim članovima, kao i cjelokupnoj sportskoj javnosti, upućujemo pozdrave i želimo mnogo zdravlja, uspjeha u sportu i na životnom planu./PRESS KK Basket/