Košarka:Održan Međunarodni turnir U12

Danas je u Grasdskoj dvorani Košarkaški klub Basket organizovao Međunarodni turnir dječaka do 12 godina-U12.Osim ekipe domaćina, te mladih košarkaških nada Bosne Kalesija i KK Kladanj, na turniru učestvuje i ekipa KK Županje iz susjedne Hrvatske.

“Koristimo ovaj zimski raspust da našim mladim članovima organizujemo turnir, kako bi svoje slobodno vrijeme što bolje iskoristili.Imamo četiri ekipe, djeca su pokazala da znaju igrati košarku i da će u skladu s radom u narednim godinama sigurno mnogi od njih biti standardni u seniorskim klubovima.Za pobjednika turnira obezbjeđen je pehar, koji će ih podsjećati na prvi postignuti uspjeh”, rekao nam je poznati košarkaš i kapiten KK Basket Ado Korkutović.

U prvoj utakmici KK Basket je bio bolji i savladao ekipu Kladnja, dok su mlade nade Bosne iz Kalesije pobijedile vršnjake iz Županje, pa će tako u finalu igrati Basket protiv Bosne iz susjedne Kalesije.

U borbi za treće mjesto ekipa KK Županje bila je bolja od KK Kladnja, dok je u finalu prvo mjesto pripalo Bosni iz Kalesije, a domaćin KK Basket osvojio je drugo mjesto.Tako je pehar zasluženo pripao mladim nadama KK Bosna Kalesija.

Nakon dodjele pobjedničkog pehara i diploma svim učesnicima 1.Međunarodnog turnira U12, uslijedio je zajednički snimak za uspomenu na ovaj lijepi sportski događaj./Š.G./