Košarka:OKK Sloboda-Spartans 88:77

Završena je juniorska sezona 2020/21.godina, najljepšom utakmicom sezone između OKK Slobode i Spartansa. Finalna utakmica se igrala jučer u Mejdanu pred velikim brojem gledalaca. Poseban ambijent, uz izuzetnu predstavu s obje strane. Rivalitet ali i respekt između ove dvije ekipe se svake godine gradi i ovo je drugo uzastopno finale. Na kraju svega titulu je uzela ekipa Slobode rezultatom 88:77.

“Naši momci su dali sve od sebe. Ako nekome treba srca imamo za podijeliti. Jučer smo to pokazali. U utakmici sa mnogo preokreta, na gostujućem terenu, pred nezgodnom publikom, sa povredom Kamberovića u polufinalu, te Hrnjića i Alića u finalu (koji su se u najvećoj želji kasnije vraćali u igru pod bolovima), te protivnika koji je ostavio zadnji atom snage na terenu, nismo mogli više.
Sve čestitke našoj ekipi na kompletnoj sezoni. Na jednoj utakmici koja odlučuje padaju i svjetske i europske ekipe pa nismo ni mi izuzetak”, kaže vođa Spartansa Mirza Memić i dodaje:

“Utakmicu smo odlično otvorili sa dvije pogođene trojke. Tako smo nastavili i do samog kraja. Imali smo igru u napadu, iako je protivnik igrao jako destruktivno sa 37 minuta zone i sa zonskom presingom. Kamberović, Ćustović, Harbaš i ostali su igrali najbolju utakmicu posljednjih godina, ali smo ometeni povredama. U zadnjih minut i po protivnik je iskoristio našu situaciju i uspio upisati zasluženu pobjedu”.

Nakon finala ekipa Spartansa nagrađena je odgovarajućim peharom i srebrnim medaljamam.

Učinak juniora Spartansa:Hrnjić 8, Kahrić 6, Mahmutović 4, Čustović 19, Muratović 2, Harbaš 5, Kadrić, Livadić, Bešić, Salihodžić, Kamderović 28 i Alić 5.

Naredni vikend naši kadeti igraju svoj turnir, te će pokušati ostvariti pobjedu za prolazak na završni turnir Federacije BiH./Tim za medije/