Košarka:Pobjeda u prvom kolu A-1 Lige

Prvo kolo A-1 Lige FBiH- grupe Sjever za sezonu 2022/23.godina odigrano je proteklog vikenda. Ekipa KK Živinice bila je u gostima kod ekipe KK GRADINA MADI Tešanj.

Već nekoliko sezona unazad utakmice između dva pomenuta kluba bile su prave utakmice za ljubitelje košarke. Puno atraktivnih poteza, fer plej igre, jake želje za pobjedom i zalaganje na terenu je ono što je uvijek krasilo ove dvije ekipe.

I ove sezone upravo takva jedna utakmica je odigrana u subotu, 5.novembra, u SRC Tešanj. Dvije mlade, ali izuzetno požrtvovane ekipe odmjerile su snage, gdje smo nakon 2 produžetka ipak odnijeli ???????.Krajnji rezultat KK Gradina Madi-KK Živinice je glasio ??:??.

U našoj ekipi istakli su se kapiten Čičkušić sa 43 postignuta poena, a pratili su ga Malohodžić sa 18 i Ganibegović sa 15 poena. Vrijedi istaći da su svi momci doprinijeli svojim zalaganjem, energijom i odbranom i pokazali odličnu hemiju u ekipi.

Ekipi Gradine Madi se zahvaljujemo na fer i sportskoj igri, te im želimo puno sreće u nastavku sezone, a mi se pripremamo za slijedeće kolo, gdje gostujemo kod ekipe KK STUDENT TUZLA.

Prije početka utakmice 1. kola A-1 lige između KK Gradina MADI Tešanj i Košarkaškog kluba Živinice obje su ekipe zajednički iskazale podršku nastradalom Azuru iz Cazina, košarkašu KK Igman Burcha.

I ovim putem želimo reći ???? ??????? ‼️ SVI SMO MI AZUR ‼️