Košarka:U subot Basket gostuje u Goraždu

Revanš utakmica polufinala Pleyoffa igra se naredne subote,6.aprila, u Goraždu, kada će snage odmjeriti Radnički i živinički Basket.Ovaj izuzetno zanimljivi košarkaški dvoboj počinje u 20 sati.

Nakon pobjede na našem terenu i ostvarene prednosti od 7 poena nastavili smo sa radom i pripremama za utakmicu koja nam slijedi. Nadamo se da će svi igrači biti zdravi i spremni za subotu.

Možemo obećati da ćemo dati maksimum da izvučemo za nas povoljan rezultat.Bez obzira na rezultat prve utakmice ekipa Radničkog je i dalje favorit ne samo za prolazak u finale nego i za osvajanje šampionata.

“U svaku utakmicu, pa i u ovu ulazimo sa ciljem da pobjedimo. Svjesni smo da je KK “Radnički” favorit u ovoj utakmici, kao i da ima prednost domaćeg terena i publike. Na nama je da se kvalitetno pripremimo i pružimo maksimum na terenu kao što je bio slučaj u Živinicama pa rezultat neće izostati”, rekao je kapiten ekipe Ado Korkutović.

Očekuje se ogromna podrška navijača Basketa, koji će put Goražda krenuti privatnim prevozom,takođe jedan autobus sa simpatizerima kluba će put Goražda.Samim prolaskom u finale doigravanja za ulazak u Premijer ligu BiH, KK Basket bi došao do najvećeg uspjeha u istoriji živiničke košarke./N.Č./