Košarka:Uspio “Balkan talents camp”

U protekla tri dana u Živinicama je održan mini kamp za mlade košarkaše pod nazivom “Balkan talents camp”. Na kampu su uzeli učešće dječaci rođeni 2004-2007. godišta, a priliku su imali da treniraju sa Davorom Brečko, koji je jedan od najtalentiranijih trenera u Sloveniji iz mlađe generacije.

Pored toga kamp je pratio Salva Mendez možda i najcjenjeniji skaut iz Španije. Njegova saradnja je razvijena sa skoro svim najjačim klubovima u ovoj zemlji, pa tako i Barcelonom i Real Madridom. Kamp je održan prvi puta u ovakvom formatu, ali je sada sigurno da će svake godine biti sve jači i jači. Pored stranih stručnjaka kamp je posjetio i jedan od najcjenjenijih domaćih stručnjaka Dario Čojić, čiji je projekat KK Budućnost već odavno jedan od najcjenjenijih u BiH.

“Ovo je sigurno veliki trenutak za naše Živinice. Posebno kada mislimo na dolazak godina Salva Mendeza. Pored njega tu nam je bio i Zoran Jovanović prijatelj našeg kluba iz Skopja koji mnogo stvari radi za naš klub. Za vrijeme njihovog boravka u Živinicama uspjeli smo napraviti ozbiljnu konekciju sa najvećim klubovima u Španiji i rezultat toga će se viditi veoma brzo. Na sastanku na kojem su bili prisutni svi naši gosti iz Slovenije, Makedonije i Španije najviše smo razgovarali o potencijalu koji je evidentan u našem klubu. Pored omladinskih selekcija, gosti su oduševljeni i našim mladim seniorskim timom.

Kada je riječ o pomenutom kampu, možemo reći da je bio odličan. Momci koji su bili prisutni trenirali su izuzetno koncentrisano i iz treninga u trening dizali nivo rada. Iako smo kontaktirali još nekoliko klubova, žao mi je da ta djeca nisu bila prisutna na ovakvom događaju. Nakon ovoga se vraćamo na daljnje aktivnosti u ligama u kojima su nam rezultati na odličnom nivou”, Rekao je Mirza Memić.