Kung Fu Whu Shu COT: Roditelji žele više Ljetnih kampova za svoju djecu

Ovogodišnji Ljetni kamp na Krivaji u organizaciji Kung Fu Whu Shu Centra za obuku Tuzla privukao je pažnju brojnih organizacija, ali i interesovanje roditelja. Mnogi od njih iznenađeni su i ponosni što su njihova djeca četiri dana provela u prirodi bez korištenja novih tehnologija.

“Ovo je stvarno bilo nešto što se treba raditi svakog mjeseca. Brinuo sam kako će sve teći, ali doživljaji mog djeteta i njegova odgovornost nakon dolaska je nešto što ne mogu opisati. Djeca su postala ozbiljnija i psihički spremnija. Ovakvi kampovi trebaju biti dva do tri puta godišnje”, rekao je Mirnes Subašić, roditelj.

“Za svaku pohvalu je što mladi ljudi preuzimaju odgovornost i što na taj način bivaju pozitivan uzor djeci. I više nego sam zadovoljan realizacijom kampa i evidentne su promjene kod djeteta. Kao da je sazrio preko noći. Definitivno treba više ovakvih stvari”, smatra Ismil Omerović, roditelj.

Iskustva koja su im prenijeli učenici Kluba prepričavaju se i skoro mjesec dana poslije, a već sada šalju upite za organizaciju još jednog.

“Ovo je jedno od rijetkih iskustava koje bih željela ponoviti. Nije prošao dan a da nisam naučila nešto novo, korisno, istovremeno uživajući u čistom zraku, cjelo vrijeme okružena članovima Kung Fu klubova, mojim prijateljima. Spoj fizičkog napora, mentalne discipline i spokojnih pejzaža stvorio je zaista predivno iskustvo za sve učesnike i preporučila bih ga svakoj osobi koja misli da se ljepota može naći samo u novcu i tehnologiji”, rekla je Kanita Omerović, članica Kung Fu Whu Shu COT.

Da su i više nego zadovoljni svim onim što smo im pripremili pokazuje i činjenica da su članovi Kung Fu Whu Shu COT-a, ali i prijateljskih klubova pokazali inicijativu za samostalnom organizacijom sličnog druženja, stoga su početkom jula organizovali druženje u parku.

“ Sami su nam poslali zahtjev za korištenje grba našeg kluba gdje smo mi ostali iznenađeni da su pokazali spremnost i ozbiljnost u organizaciji. Njihov pristup zaista je bio ozbiljan i profesionalan, pa smo zaključili da su upili svo znanje koje smo im na Kampu pružili”, kazao je Mensur Bećirović, 4. Toan majstor Kung Fu Whu Shu-a.

Vodeći se ovom organizacijom odlučili smo se sami da napravimo slično druženje, obratili smo se trenerima i oni su nas podržali. Htjeli smo da vidimo kako će to ići i koliko smo uspjeli primijeniti svo znanje koje smo dobili na kampu”, mišljenja je Edina Kožar, članica Kung Fu Whu Shu COT.

Podsjećamo, Ljetni kamp za mlade, Kung Fu Whu Shu COT organizovao je u periodu od 18. do 22. na lokaciji Buk – Krivaja.
Kamp je zamišljen kao oblik druženja u prirodi i edukacije te sticanja vještina, a učešće je uzelo 35 djece kako iz ovog kluba, tako i prijateljskih klubova.

Podršku u realizaciji i osiguranju materijalno-tehničkih sredstava pružili su:
Ministarstvo odbrane BiH, Oružane snage BiH, Skupština TK, Gradsko vijeće Tuzla, politička stranka Tuzlanska alternativa, apoteke Medex Pharm, Komins d.o.o, Herceg d.o.o, Koting d.o.o, Deling d.o.o, Penjački klub “UP”, Auto centar Ganjgo, Moto klub Infinity, Turistička agencija Turbo te brojni prijatelji i saradnici.