Međunarodni Novogodišnji nogometni turnir

Međunarodni Novogodišnji malonogometni turnir, koji je počeo 26.decembra, privodi se kraju.Tokom proteklih dana vodile su se zanimljive sportske borbe u Gradskoj dvorani Živinice.Predsjednik Organizacionog odbora turnira Mujo Muratović je zadovoljan dosadašnjim tokom turnira:

“Na turniru je učešće uzelo 32 ekipe, večeras igramo četvrtfinale i sve ide po “redu vožnje”.Puna dvorana nije rijetkost, odlična je atmosfera i vrhunsko suđenje. Ekipe su dale sve od sebe, mnoštvo prelijepih akcija i golova, publika je to znala ispratiti aplauzom. Osam najboljih i najsretnijih večeras nastavlja svoj put ka prvom mjestu i 6000 KM”.

Prvu utakmicu večeras su igrali ekipe Iverexa i Opštinskog nogometnog saveza Banovići, u konkurenciji veterana.Gosti su bili favoriti, ali je ekipa Iverexa pružila jak otpor i vrhunsku igru, pa je malo nedostajalo da utakmica ode u izvođenje penala.Utakmica je završena pobjedom Banovićana rezultatom 2:1.

Na spisku igrača Iverexa tokom turnira nastupali su Bećir Fehrić, Ismet Hodžić, Almir Muškić, Mirsad Nurkić, Šaban Podgorčević, Ismet Selimović, Salih Salihović, Elvis Aljić, Fadil Glavić i Behaija Hodžić.

Na poluvremenu utakmice organizatori su se pobrinuli za iznenađenje, a to je dodjela pehara najstarijem igraču turnira.Bio je to Ismet Hodžić, vođa ekipe Iverexa i poznati sportski radnik.Nakon što mu je predsjednik Organizacionog odbora turnira Mujo Muratović dodjelio pehar rekao je:

“Prijatno sam iznenađen, to niko nije očekivao pa ni ja!Hvala organizatoru na dodjeli pehara i što su zapazili da i mi stariji ne odustajemo od aktivnog bavljenja sportom.Mi smo još tu u sportu, nastavljamo dalje”,rekao je Hodžić.

Turnir se, nakon večerašnjih utakmica, nastavlja sutra, polufinalnim susretima, kada ćemo saznati ko će se boriti za prvo mjesto i nagradu od 6 hiljada KM./Š.Gadžo/