Merima Aljić:Fudbalerka s dva fakulteta

Živinice su od davnina poznate po vrhunskim nogometnim talentima i mnogo je igrača u svijetu fudbala koji su postizali najznačajnije uspjehe.Osim muških talenata od nedavno, u okviru ŽFK Fortuna, stasaju i uspješne fudbalerke.Jedna od njih je i Merima Aljić, koja je nedavno prešla igrati nogomet u ŽFK Sarajevo.

O svom nogometnom usponu uporna i talentovana Merima Aljić, inače profeosrica tjelesnog odgoja i sporta kaže:

“Počela sam u Fortuni, bila kapiten ekipe i nakon izvjesnog vremena postali smo Premijerligašice.Tokom karijere igrala sam za nekoliko klubova, a prije dolaska u Sarajevo igrala sam za Radnik iz Bijeljine, te zbog obaveza prema fakultetu odlučila sam se za Slobodu iz Tuzle.Tu sam bila kapiten, najbolja igračica te smo bili prvaci Prve lige FBiH-Sjever.

Zatim me je trenerica Samira Hurem pozvala da budem dio najbolje ekipe u našoj zemlji SFK 2000 Sarajevo. Pošto sam završila sve svoje obaveze na vrijeme što se tiče mog školovanje odlučila sam se za Sarajevo jer mi je iskreno bila i želja nastupati za najbolji klub”.

Merima Aljić polagano ali sigurno ostvaruje svoje sportske snove.I ne samo to!Merima nije zanemarila svoje obrazovanja i završila je dva fakulteta.O planovima na ova dva kolosjeka-sportskom i životnom opredjeljenju kaže:

“U klubu mi je super, sve igračice su me prihvatile i posebno se radujem izazovima Lige prvaka koji slijede. Nadam se da ćemo ostvariti što bolji plasman kako u Ligi prvaka tako i u domaćem prvenstvu. Što se tiče mog obrazovanja završila sam poljoprivredni fakultet, a također nedavno sam postala i profesorica tjelesnog odgoja i sporta, što mi je oduvijek i bila želja. Dosta sam truda i rada uložila u svoje obrazovanje, tako da nastavaljem i dalje što se toga tiče. Upisat ću i master studij samo razmišljam da li će to biti na Univerzitetu u Tuzli, kao do sada, ili pak Univerzitet u Sarajevu”!

Preostaje nam da Merimi Aljić, našoj sugrađanki, poželimo dalje ostvarenje svojih sportskih snova, ali i onih obrazovnih, u što ne sumnjamo!/Š.G./