Mini basket:FIBA streetball 3×3 Živinice

U našem gradu ponovo se organizuje turnir u mini basketu FIBA streetball 3×3 Živinice.Nakon što je krajem juna prošle godine organizovan prvi ovakav turnir na novom terenu mini basketa iza bivšeg Hotela Konjuh, ovoga puta košarkaši će nastupati 25. i 26.jula na istom terenu.

Prošle godine turnir je okupio ekipe iz BiH, Srbije i Hrvatske.Publika je uživala u majstorijama ekipa iz Novog Sada, Sremske Mitrovice, Zagreba, Tuzle, Lukavca, Bihaća, Bijeljine, Sarajeva i drugih gradova, a prva titula pripala je domaćoj ekipi ALUPLASTIK.

Ovoga puta organizatori očekuju više prijava ekipa, jer je nagradni fond znatno veći.Tako je za prvaka predviđena nagrada od 6 hilajda KM, drugo mejsto nosi 1 hiljadu KM, pobjednik u šutiranju za 3 poena 200,00 KM, pobjednik u zakucavanjima 200,00 KM,MVP 200,00 KM, dok je za omladinski turnir nagrada 400,00 KM.

Kotizacija po ekipi iznosi 120,00 KM.Učestvuje ukupno 24 ekipe – ekipe koje se prve prijave ostvaruju pravo nastupa.Obezbjeđen je smješta za sve ekipe koje dolaze iz mjesta koja su udaljena preko 50 kilometara.