Mirnes Vejzović novi predsjednik Sportskog saveza Grada Živinice

Na sjednici Upravnog odbora Sportskog Saveza Grada Živinica za predsjednika Sportskog Saveza izabran je poznati sportista i sportski radnik Mirnes Vejzović.Dosadašnji predsjednik bio je Denis Brčaninović, karatista, trener i predsjednik Kluba borilačkih sportova Seiken.

Mirnes je trener u Klubu borilačkih vještina Flek Tom Cat Živinice, iza sebe ima bogatu sportsku karijeru, te je proglašavan za najuspješnijeg sportistu tada opštine Živinice za 2016. godinu,a takođe i najuspješniji trener Grada Živinica za 2019. godinu. Dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine u kick boxu i u svojoj takmičarskoj karijeri postigao zapažene rezultate, gdje je u 78 mečeva 68 puta je slavio pobjedu.

Ovo još nekoliko važnih rezultata koje je Mirnes Vejzović postigao u svojoj sportskoj karijeri:10 puta prvak države BiH,osvajač brojnih internacionalnih turnira, kao osvajač Balkanskog i Evropskog kupa, 5. mjesto na Evropskom prvenstvu,5. na Svijetskom prvenstvu u kick boxu WAKO asocijacije.

Od 2016.godine, iako je još uvijek bio aktivan takmičar i reprezentativac, obnaša funkciju trenera i predsjednika KBV “Flek Tom Cat” Živinice, gdje je sa mladim naraštajima i novim momcima u kickbocingu postigao mnoge zapažene rezultate. Činjenica da je kickbocing klub iz Živinica prepoznat kao uspješan govori i to da je prošle godine naš grad i Flek Tom Cat bio domaćin državnog prvenstva u kickboxingu, gdje je naš grad predstavljen u najljepšem svjetlu.

Nakon što je izabran za predsjednika Sportskog saveza Grada živinice Mirnes Vejzović je izjavio:

“Čast, zadovoljstvo i odgovornost je poslije sportske karijere nastaviti, raditi i truditi se unaprijediti sport u svakoj njegovoj grani.Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i obećavam da ću nastojati da ga opravdam.Trudit ću se da sa svojim saradnicima dam doprinos stalnom omasovljenju i postizanju što boljih rezultata u svim sportovima”.