Munib Karahmetović-najbolji igrač turnira

Juče je u Bašigovcima završen 23.Memorijalni nogometni turnir Džemal Mešanović-Džo.Pobjednici turnira i osvajači pehara su fudbaleri Stupčanice iz Olova.Iz ovog kluba proglašen je i najbolji fudbaler turnira, a to je Munib Karahametović.

Svi na turniru su ga dobro upamtili po vrlo dobroj i efikasnoj igri, a na obje odigrane utakmice postigao je po tri gola.

Munib Karahmetović je pun hvale za dobru organizaciju turnira:

“Iskreno, organizacija turnira je bila na visokom nivuo, nemam ni jednu zamjerku.Organizatori su se potrudili da nema nikakvih propusta i tako je bilo”.

Zanimala nas je nogometna karaijara ovog vrsnog gol igrača i evo šta nam je rekao:

“Što se tiče moje karijere od malih nogu sam u Stupčanici i tu sam prošao sve kategorije.Imam 23 godine, zadovoljan sam radom uprave i cijelog kluba, tako da nisam razmišljao o odlasku u drugu saredinu, iako je bilo ponuda.Još jednom da se zahvalim u ime cijelog kluba i da kažem da nam je bila čast što smo uzeli učešće na ovom turniru , koji njeguje i čuva lik i djelo Džemala Mešanovića-bivšeg fudbalera i borca odbrambeno-oslobodilačkog rata.Drago mi je što je naša ekipa osvojila prvo mjesto i želim se zahvaliti što sam proglašen za najboljeg igrača turnira, jer je bilo još sjajnih igrača, pa mi je i to velika čast”, rekao je najbolji fudbaler turnira Munib Karahmetović.

Svakako da će svi koji su imali priliku vidjeti na djelu ovog mladog fudbalera čuti još mnogo lijepih riječi o njegovim igrama, jer sportska budućnost je pred njim!/Š.Gadžo/