Najboli sportisti općine Živinice za 2018.godinu

 

Velika manifestacija sporta započela je intoniranjem državne himne BiH.Manifestacija „Izbor sportiste godine“ održava se već treću godinu zaredom, nakon zadnje manifestacije održane 2011. godine.

Gradonačelnik Samir Kamenjaković je 2016. godine sa predstavnicima sportskih klubova u Živinicama inicirao pripremu i organizovanje izbora sportiste godine za 2016.godinu, te je kao generalni pokrovitelj omogućio da najvrijedniji i najuspješniji sportisti dobiju priznanje i za 2017. i 2018. godinu, a cilj je da se na taj način promovišu istinske sportske i ljudske vrijednosti.

Nakon uvodne najva prisutnima su se prigodnim riječima obratili predsjednik Sportskog saveza općine Živinice mr.Denis Brčaninović, gradonačelnik dr.Samir Kamenjaković i predsjedavajući Gradskog vijeća Nail Jusić.

Dodjela priznanja započela je uručivanjem specijalnih nagrada Enveru Mahmutbegoviću, Enveru Hadžiavdiću (posthumno) i Šefiku Gadži.

Priznanja Odbora za sportiste koji su nastupali za reprezentaciju BiH dobili su Asim Muratović-fudbaler, Hajrudin Vejzović-atletika i Zijad Salihović- član futsal reprezentacije dijabetičara.

Priznanje Odbora za ostvarene sportske rezultate u borilačkim sportovima:Bahra Tuholjkić,Mirzet Merdanović, Džana Umihanić i Larisa Zenunović.

Priznanje Odbora za rezultate u loptačkim sportovima:Adnan Đulović i Ado Korkutović.Priznanja za ostvarene rezultate u ostalim sportovima dobio je Haris Gogić,a perspektivni mladi sportisti su Mudžahid Smajlović, Ajla Kladanjčić, Emir Kadrić, Arnes Mešić, Nadir Čičkušić,Ines Goletić, Nedžad Sakić, Amila Salkanović, Vedad Sinanović, Amela Glavinić, Mediha Dedić i Ivan Narančić.

U konkurenciji najuspješniji sportski radnici priznanja su dobili Midhat Mahmutbegović, Halil Muratović, Vedran Lambendž, Mirza Aljić, Jozo Banović i Zahid Halilović.

SPECIALNA NAGRADA ZA RAZVOJ NOGOMETA I AFIRMACIJU IGRAČA SA PODRUČJA OPĆINE ŽIVINICE dobili je Nebojša Tomić, a zaslužni trener za ostvarene sportske rezultate su Edin Užičanin, Aldina Islamović, Mirza Šabanović, Edina Kamenjašević, Haris Muratović, Mirza Salihović,Almis SUlejmanović i Kerim Trakić.

Posebnu nagradu za sposrtiste sa invaliditetom dobio je Senad ALjić.Najuspješniji pioniri u individualnim sportovima postali su Ahmed Šišić, Alewn Tvrtković i Karlo Pavičić.Najuspješnije pionirke u individualnim sportovima su Šejla Ahmetović,Majda Bojagić i Svjetlana Babić.

NAJUSPJEŠNIJI PIONIRI U KOLEKTIVNIM SPORTOVIMA su Nedim Kamberović, Tarik Šehić i Vedad Mahmutbegović.Najuspješnije pionirke u kolektivnim sportovima su Ema Omerefendić, Amila Delić i Edna Memišević.

NAJUSPJEŠNIJI KADETI U INDIVIDUALNIM SPORTOVIMA su Muharem Mahmutbegović i Bahrudin Pirić, a najbolje kadetkinje u individualnim sportovima su Džana Begović, Lejla Skula i Belma Zubović.

NAJUSPJEŠNIJI KADETI U KOLEKTIVNIM SPORTOVIMA su Adi Klopić, Ernes Okanović i Ajdin Đulović, a najuspješnije kadetkinje u kolektivnim sportovima su Alma Noćajević, Belma Salibašić i Irma Dizdarević.

NAJUSPJEŠNIJI JUNIORI U INDIVIDUALNIM SPORTOVIMA su Alija Mešić, Alem Omerkić i Nedim Kovačević, a kod juniorki su to Enisa Musić i Nejra Kadrić. NAJUSPJEŠNIJI JUNIORI U KOLEKTIVNIM SPORTOVIMA su Adnan Mustafić, Haris Andelija i Almedin Ćasurović, a najuspješnije juniorke su Asja Sarajlić i Selma Durić

NAJUSPJEŠNIJI SENIORI U INDIVIDUALNIM SPORTOVIMA su Ermin Sinanović i Amir Ahmetašević, a najuspješnija seniorka je Samra Musić.

NAJUSPJEŠNIJI SENIORI U KOLEKTIVNIM SPORTOVIMA su Mirnes Salihović, Almin Bojić i Amir Omerović.

NAJUSPJEŠNIJE SENIORKE U KOLEKTIVNIM SPORTOVIMA su Vildana Hodžić i Amina Smajić.

NAJUSPJEŠNIJI SPORTISTI OPĆINE ŽIVINICE OSOBA SA INVALIDITETOM su Alma Hodžić i Almir Šehić.

NAJUSPJEŠNIJE MUŠKE EKIPE OSOBA SA INVALIDITETOM JE UDRUŽENJE SLIJEPIH I SLABOVIDNIH OSOBA-NAŠ POGLED i RIBOLOVNO DRUŠTVO MRENA.

NAJUSPJEŠNIJA ŽENSKA EKIPA OSOBA SA INVALIDITETOM JE SSK KONJUH ŽIVINICE.

NAJUSPJEŠNIJE MUŠKE EKIPE su RK Konjuh, KK Živinice i OŠK Živinice.

NAJUSPJEŠNIJE ŽENSKE EKIPE SU OK STARS, ŽFK FORTUNA i Boks klub Živinice.

NAJUSPJEŠNIJI TRENER OPĆINE ŽIVINICE je MURIS ŠLJIVIĆ, a za najuspješnijeg sportistu za 2018.godinu proglašena je NADINA MAHMUTBEGOVIĆ, državna reprezentativka u šahu./Pripremio Elmir Krivalić/