NK Priluk: Spremni za nastavak prvenstva

Nogometni klub Priluk uspješno se takmiči dugi niz godina u Drugoj ligi Federacije BiH-grupa Sjever. NK Priluk je osnovan prije 55 godina i tokom tog dugog niza postigao je zavidne sportske rezultate.

U jesenjem dijelu prvenstva Priluk je osvojio 22 boda i zauzima 7.mjesto na tabeli.Tokom pauze ekipa je odradila kvalitetne pripreme i trener Mirza Mahovkić je optimista pred početak proljetnog dijela prvenstva.

“Odigrali smo dvije pripremne utakmice protiv ekipe Prokosovića. Jedna je bila nerješenih 2:2, a jednu smo pobijedili rezultatom 4:2, tako da možemo biti zadovoljni postignutim. Ekipa je oslabljena jer nas je napustio najboji strijelac Druge lige Dino Mujkić, ali to će biti prilika nekom drugom našem igraču da se istakne”, rekao je Mahovkić.

Predsjednik NK Priluk Nusret Avdihodžić ističe da se čine napori za obezbjeđenje potrebnih uslova u drugom dijelu prvnstva:

“Prirpemni period naši fudbaleri su trenirali na našem matičnom stadionu “Širane”, međutim, još nije u potpunosti izgrađen da bi tu igrali i utakmice. To nam je veliki hendikep, jer bi na svom terenu imali više publike i time više osvojenih bodova. Uveli smo članske karte za naše simpatizere po cijeni od 20 KM za 2019.godinu, pa očekujemo veliku podršku.

Prvenstvo se nasatvlja narednog vikenda, a mi ćemo ponovo igrati na stadionu Slavena u Živinicama, gdje u nedjelju igramo protiv Radničkog iz Lukavca. Ovaj meč počinje u 15 sati, pa ovu priliku koristim da pozovem naše navijače i ljubitelje nogometa da dođu i podrže naše igrače”, rekao je predsjednik Avdihodžić.

Osim Mujkića, koji je pristupio Premijerligašu Radniku iz Bijeljine, i Mirza Zonić je napustio ekipu i prešao u redove Miričine.U NK Priluk tokom pauze vratio se Zijad Brčaninović iz Rijeke Šerići, tu su još novajlije Ajdin Hrnjić iz Austrije i Almir Jagodić iz Metalca Živinice./Š.G./

Na slici: Sa prozivke igrača pred početak priprema