NK Rijeka:Uspjesi mlađih selekcija

Nogometni klub Rijeka takmiči se u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona, a posebna pažnja poklanja se radu s mlađim kategorijama.Trener Elvis Kamberović nerado ističe rezultate, vrijedno radi, a uspjesi ne izostaju.

“Samo u posljednja tri mjeseca igrali smo u samoj završnici turnira.Tako smo na Ljetnem kupu u Sarajevo stigli do četvrtfinala, u Brčkom i Poljicu smo igrali finale i osvojili druga mjesta”, kaže Kamberović.

U posljednje tri godine vitrine šerićkog kluba krase 34 pehara, a mladi talenti Rijeke stižu i do najboljih klubova u BiH.

Juče su mladi fudbaleri Rijeke učestvovali na turniru u Stanišićima kraj Bijeljine. Proslavljeni fudbaler ovog kraja Savo Milošević je u Etno-selu Stanišići prije pet godina otvorio Akademiju za fudbalske talente od šest do 18 godina, pa su tu rado pozvani i fudbaleri iz Šerića, koje predvodi Elvis Kamberović.

Zanimljivo je istaći da ovaj vrijedni fudbalski radnik, od kada je prije dvije godine trener Prvoligaša TK Rijeke, ekipa na svom terenu u Šerićima još nije izgubila utakmicu./Š.G./