NK Slatina:Održan turnir u čast Džemala Mešanovića

Nogometni klub Slatina iz Bašigovaca baštini kulturu sjećanja, te je tim povodom organizovan 26.memorijalni turnir posvećen svom nekadašnjem fudbaleru Džemalu Mešanoviću, koji je poginuo na braniku države BiH.

Proteklog petka posjetom mezarju i učenjem fatihe i jasina za rahmetli fudbalere Džemala Mešanovića, Muhameda Umihanića i Huseina Hodžića počeo je program 26.memorijalnog turnira “Džemal Mešanović-Džo”.

“Naša je obaveza da gajimo sjećanja na one najoblje sinove naše domovine i fudbalere našeg kluba.Tradicija Nogometnog kluba Slatina se nastavlja.Osim što je bio naš fudbaler, Džemal Mešanvić -Džo je bio borac odbrambeno osolobodilačkog rata, koji je hrabro poginuo za svoju domovinu i mi to ne zaboravljamo.Turnir je otvorio doktor Šekib Umihanić i to najbolje govori o značaju ove naše sportske manifestacije”, rekao je predsjednik Organizacionog odbora turnira Ismet Hodžić.

Prvog dana turnira, u subotu 30.jula, Bosna iz Kalesije pobijedila je rezultatom 3:0 ekpu Mladosti iz D.Vukovija, dok je domaća Slatina bila bolja od ekipe Rainaca iz Gornjih Rainaca rezultatom 2:0.Tako su finale izborili Bosna Kalesija i Slatina.Krajnji rezultat ovog uzbudljivog finala završen je pobjedom Bosne  rezultatom 2:1 i tako je ova ekipa osvojila pobjednički pehar.

Međutim, ni Slatina nije ostala bez pobjedničkog pehara jer je ekipa veterana ovog kluba slavila protiv ekipe ZUX-4 iz Klalesije rezultatom 1:0, te je tako osvojila pobjednički pehar.

Za najboljeg igrača u konkurenciji seniora proglašen je fudbaler Bosne Muhamed Redžić,a najbolji golman turnira je Mehmed Baščelić iz domaće Slatine.Za najboljeg fudbalera u konkurenciji veterane proglašen  je Hajrudin Mujanović,član Slatine.I na kraju sve čestike za odličnu organizaciju turnira na kojem su najboljim ekipama i pojedincima uručeni pehari i odgovarajuće diplome./Š.G./