Nogomet: Slatina će jurišati na titulu

Nogometni klub Slatina iz Bašigovaca uspješno se takmiči u Drugoj ligi TK-grupa Jug, a na kraju jesenjeg dijela tekućeg prvenstva jedan su od kandidata za osvajanje prvog mjesta.

“Na kraju jesenjeg dijela prvenstva osvojili smo 4.mjesto i zaostajemo 3 boda od vodeće ekipe Mladosti iz Gornjih Živinica. Imali smo kvalitetne pripreme, odigrali smo 5 pripremnih utakmica, tako da spremno očekujemo nastavak prvenstva. U međuvremenu smo obavili potrebne radnje na stadionu, kao i ostalo što je potrebno za uslove takmičenja, tako da jurišamo na titulu”, rekao nam je predsjednik NK Slatine Ismet Hodžić.

Tokom pripremnog perioda Slatina je pobijedila juniore Slavena 4:3, sa Stupčanicom Olovo je bilo nerješenih 3:3, kao i protiv Krivaje iz Zavidovića, te Budućnosti iz D.Lukavice, dok je protiv Bosne iz Kalesije ekipa izgubila rezultatom 4:3.

Sve pripremne utakmice protekle su u najboljem redu, o čemu Ismet Hodžić kaže:

“Zahvaljujemo se svim ekipama sa kojim smo Odigrali pripremne utakmice i nadamo se
ioš boljoj saradnji u narednom periodu.Potpuno smo zadovoljni sa odzivom i disciplinom naših nogometaša i ulazimo u proljetni dio prvenstva spremni i motivisani
Za još bolje rezultate”, rekao je Hodžić.

Zanimljivo je istaći da će glavni konkurenti za osvajanje prvog mjesta u Drugoj ligi TK-Jug biti, osim Slatine, još tri ekipe istog imena, a to su Mladost iz G.Živinica,Mladost iz Vukovija i Mladost iz Soline/Š.G./

Na slici:Ekipe Slatine i Krivaje