Nogomet: Uspio turnir mladih nada

Juče je održana Zimska liga u organizaciji Nogometnog saveza Tuzlanskog Kantona. SNNK Colibri je tradicionalno uzeo učešće na ovom takmičenju pod pokroviteljstvom NSTK, ovaj puta sa dvije selekcije SNNK Colibri 1 i SNNK Colibri 2.

I najveći optimisti u našoj Školi Nogometa nisu mogli pretpostaviti da će se finalna utakmica igrati upravo između naše dvije selekcije. Još bitnija činjenica je da su obje selekcije izborile prvo mjesto u svojim grupama, bez primljenog gola, uz impozantnu gol razliku, te zadobile simpatije svih prisutnih gledalaca.

Da desert dolazi na kraju pokazala je i finalna utakmica između SNNK Colibri 1 i 2 koja je rješena tek nakon kaznenih udaraca, a pobjednika je odlučila vratnica gola.
Utakmica za nogometne sladokusce obilovala je mnoštvom lijepih poteza, borbenošću ali i korektnom igrom između dječaka iz istog kluba. Pored prvog i drugog mjesta osvojili smo i individualne nagrade za najboljeg golmana i najboljeg igrača, a to su Rijad Bećarević i Amar Ibrišimović!

I za kraj najbitnije od svega je da smo našem selektoru Sakibu Malkočeviću ispisali poruku za ozdravljenje i brz oporavak, što bi i ovaj nogometni nedjeljni dan za nas bio idealan i potpun!/Tim za medije/