Nogomet: Utakmice 9.kola Prve lige

Danas i sutra igraju se utakmice 9.kola Prve lige Federacije BiH.U Živinice stiže eipa susjednih Banovića-Budućnost.Nekada su dueli ovih ekipa bili derbi u pravom smislu riječi, kada su tribine bile prepune, tako da se jednom desilo da su te drvene tribine popucale , pa je bilo i povrijeđenih navijača.

Danas je slika drugačija, utakmica kao i svaka druga, sa sportskim nabojem.Susret se igra na stadionu Slavena od 15,30 sati, a za Budućnost nastupa doskorašnji Slavenovac Mirnes Salihović.I pored toga za očekivati je domaću pobjedu!

U ostalim susretima današnjeg programa sastaju se:Čapljina-Jedinstvo, Travnik-Bratstvo, Igman-Goražde i Rudar-Zvijezda.Dan kasnije, u nedjelju se sastaju:Posušje-Vis SB, TOŠK-GOŠK i Radnik-Orašje.

Derbi susret svakako je dvije ponajbolje ekipe u dosadašnjem dijelu prvenstva-Posušja i Viss SB, Obje ekipe su osvojile po 17 bodova, s tim da Vis SB ima bolju gol razliku.Slaven sa 5 osvojenih bodova zauzima 16.mjesto, dok je današnji rival Budućnost na 10.mjestu sa 10 bodova.