Nogomet:Finale Grada Živinice osvojila Slatina

Danas je odigrana finalna utakmica Gradskog nogometnog saveza Grada Živinice za sezonu 2019/20.godina, između ekipa Slatine iz Bašigovaca i Mladosti iz Gornjih Živinica.

Utakmica je završena pobjedom ekipe Slatine, rezultatom 2:0.Prvi dio utakmice završen je nerješenim rezultatom, ali je u nastavku viđeno dva gola, koje su postigli Vedad Memić i Eldin Krbuljić, te je tako pehar Gradskog nogometnog saveza Živinice pripao Slatini.

Ovaj susret je odigran na stadionu Omladinca na Kipi u Đurđeviku.Trebao je biti odigran tokom juna mjeseca, ali je odgođen zbog pandemije COVID-19.

Pehar je kapitenu ekipe Slatina Umihaniću uručio sekrtar GNS Živinice Mirsad Džuzdanović, a ovom zanimljivom nogometnom susretu bio je prisutan i član Izvršnog odbora GNS Grada Živinice Emin Paprikić.

Uz pobjednički pehar ekipi Slatine, a i Mladosti, uručena su skromna novčana sredstva.Nakon finalne utakmice predsjednik NK Slatina Ismet Hodžić nije krio zadovoljstvo zbog osvajanjem Kupa Grada Živinice:

“Utakmica je s obje strane bila fer, ponašanje igrača za pohvalu.Želim pohvaliti protivničku ekipu koja se trudila i zalagala, ali eto radost je prevagnula na našu stranu.Obje ekipe igraju vrlo dobro u svojim ligama, s tim što je Mladost član Prve lige TK i ima šanse za plasman u Drugu ligu FBiH-Sjever, dok Slatina nastupa u 2.ligi TK, sa velikim izgledima da se mi plasiramo narednog proljeća u Prvu ligu TK.Čestitam našim fudbalerima na osvajanju pobjedničkog pehara, koji će krasiti vitrine našeg stadiona “Muhamed Umihanić-Muho” u Bašigovcima”,rekao je predsjednik Ismet Hodžić./Š.Gadžo/