Nogomet:Malerozni Faruk Gogić počeo s pripremama

Iako je veoma mlad fudbaler Faruk Gogić ima dugu nogometnu karijeru.Počeo se baviti nogometom još u nižim razredima osnovne škole, kada se upisao u Školu nogometa Eurogol, profesora Adela Lješnice.

Još u Eurogolu primjećen je njegov talenat, pa je bio pozvan u nogometni kamp Partizana na Jahorini.Nogometni putovi su ga potom odveli u tuzlansku Slobodu, banovićku Budućnost i Slaven, da bi posljednjih dvije godine nastupao za Premijerligaša Radnika iz Bijeljine, koji je poznata destinacija bivšim fudbalerima Slavena, među kojima i golmana Gabrijela Pendića.

O svojim nastupima u Radniku, defanzivac zadnji vezni, Gogić kaže:

“Bio sam u standardnoj postavi, pružao sam dobre partije, ali nisam imao sportske sreće.Dva puta sam imao teže povrede i duže odsustvo sa terena.Nedavno sam skinuo gips i počeo s laganim treninzima i mislim da ću za jedan mjesec moći normalnmo trenirati.Žao mi je što nisam mogao pomoći Radniku da ostane u Premijer ligi, naravno zbog težih povreda.Mislim da će se ekipa konsolidovati i vratiti u Premijer ligu BiH”, kaže nam talentovani Gogić.

Trenutno je Faruk Gogić slobodan fudbaler i za njega je zainteresovano nekoliko klubova, često pregovara, ali još se nije opredjelio kojem će se”carstvu prikloniti”./Š.G./