Nogomet:Mirnesovi golovi spasa

Jedan od najboljih Slavenovih fudbalera u posljednjoj deceniji svakako je Mirnes Salihović.Uz njegovo ime vezuju se mnogi postignuti golovi, a i u ovom prvesntvu je blistao.U posljednjoj utakmici protiv Metalleghe iz Jajca od ukupno 6 postigao je 4 gola.

Danas, kada se slavi Bajram, Mirnes je među svojim najbližim i dijeli radosti ovog praznika, sretan i što je dao doprinos ostanku Slavena u Prvoj ligi Federacije BiH.Proteklu sezonu ovako je ocijenio:

“Što se tiče ostanka Slavena u Prvoj ligi mislim da smo sasvim zasluženo izborili mjesto među najboljim ekipama.Kada je bilo najpotrebnije igrali smo najbolji fudbal, tako da smo pobijedili jednog Olimpika koji nije izgubio 18 utakmica i na kraju kao šlag na tortu nam je bila utakmica protiv ekipe iz Jajca, uz naravno pomoć ekipe Veleža, koji je pobijedio Igmana i kojima ovim putem čestitam ulazak u Premijer ligu BiH.

Moram istaći i to da je Slaven mnogo ranije morao obezbijediti ostanak U ligi, ali u nekim utakmicama nismo imali sportske srece, ali i stanje unutar kluba se mora promijeniti, od uslova za treniranja do svega ako mislimo i naredne sezone da Slaven igra u ovom rangu takmičenja”.

Podsjećamo da je Mirnes tokom ove sezone postigao 22 gola i da je drugi na listi strijelaca Prve lige FBiH.Prošle takmičrarske sezone, dok je igra za Radničkii iz Lukavca, bio je prvi strijelac Prve lige, ali je Radnički ispao u Drugu ligu FBiH.

“Bolje je ispalo ove sezone.Važno je da je Slaven ostao u društvu najboljih Prvoligaša, a da sam ja drugi strijelac.U Lukavcu, na žalost, moji golovi nisu bili dovoljni za ostanak te ekipe, a evo u Slavenu je bilo sasvim dovoljno, tako da sam posebno sretan, kao i mnogi naši simpatizeri, od kojih očekujem još veću podršku naredne sezone”.

Poželimo još mnogo uspjeha našem Mirneseu i Slavenu, a na upravi i Gradu Živinicama je da obezbijede bolje uslove, bar približne onima koje imaju ostali Prvoligaši FBiH./Š.G./