Nogometni savez GŽ obezbjedio vlastite prostorije

Nogometni savez Grada Živinice postigao je značajne rezultate u godini koja je na izmaku.Želja je svih da ti rezultati naredne, 2021.godine, budu još bolji.Tokom prethodnih godina činjeni su napori poboljšanja materijalnog stanja klubova, a ove godine finalizirane su aktivnosti na obezbjeđenju prostorija za rad Nogometnog saveza Grada Živinice.

Predsjednik NS Grada Živinice Ćazim Omić i sekretar Mirsad Džuzdanović ističu da će naredna godina biti još uspješnija za klubove.Novac od kotizacije za III ligu TK-jug, za područje Kladnja, Banovića i Živinica uložen je za kupovinu prostorija za sjedište Saveza.

Prostorije se nalaze u objektu kraj Gradskog bulevara, a prema riječima Omića i Džuzdanovića odrekli su se tokm dva mandata još i naknada na ime svog rada, kako bi dali doprinos obezbjeđenu vlastitih prostorija.

Svi u Savezu su zaslužni za postignute rezultate, Grad Živinice ima 15 klubova, koji se takmiče od Treće lige TK do Premijer lige BiH, gdje se nalazi Ženski nogometni klub Fortuna.Slaven je u Prvoj ligi FBiH, dok je za sada jedino NK Priluk u Drugoj ligi FBiH. Već od naredne sezone još dva kluba mogu izboriti prelazak iz Prve lige TK u Drugu ligu Federacije BiH.

Osim 15 klubova s područja Grada Živinice, u Savez su primljena još dva tima omladinske škole nogometa, a to su Eurogol i Kolibri./Š.G./