Nogomet:Priluk-Radnik 0:1

Danas je odigrana prijateljska utakmica između ekipa Priluka i bijeljinskog Radnika. Priluk je pružio vrlo dobru igru protiv renomiranog Premijerligaša Radnika, koji je pobjedonsni gol postigao 6 minuta prije kraja.

Trener ekipe Priluka Mirza Mahovkić zadovoljan je današnjom igrom svoje ekipe:

“Pružili smo jak otpor ekipi Radnika i s malo više sportske sreće mogli smo izvući povoljniji reztultat.Ali, to nije ono najbitnije u ovom duelu, jer smo željeli pružiti priliku mlađim fudbalerima, tako da spremno dočekamo derbi narednog vikenda protiv Budućnosti u Banovićima”.

I pomoćni trener Radnika Stefan Janković zadovoljan je igrom svoje ekipe:

“Pružili smo priliku igračima iz drugog plana i onim mlađim, koji su opravdali očekivanja.Priluk je veoma dobra ekipa i mi već iz ove ekipe imamo Dinu Mujkića koji je takođe opravdao naša očekivanja.Rezultat utakmice bio je u drugom planu, a mi nastavljamo prvenstvo u Premijer ligi, gdje očekujemo nastavak kontinuiteta dobrih rezultata, a tome se nadamo i u narednom susretu protiv sarajevskog Željezničara”.

Fudbaler Dino Mujkić je u protekloj sezoni prešao iz Priluka u Radnik, a o svom angažmanu kaže:

“Radnik je veoma dobra ekipa i borimo se za plasman na tabeli koji nas vodi u Evropu.Nadam se da ćemo u tome uspjeti.Imao sam povrede tokom sezone, sada je sve u najboljem redu i izborit ću standardno mjesto u ekipi”.

Predsjednik NK Priluk Nusret Avdihodžić o sezoni i gostima iz Bjeljine kaže:

“Naša ovogodišnja sezona je uspješna, poslovali smo pozitivno, nikome nismo ništa dužni i zahvaljuem se našim sponzorima općini Živinice, firmi Vega-Mix i ostalim na podršci bez koje ne bi mogli takmičiti se u Drugoj ligi FBiH. Naša ekipa je igrala protiv Radnika veoma dobro, pokazali smo kvalitet, a ne treba zaboraviti da Randnik nije poražan već 12 utakmica u Premijer ligi BiH i drago nam je što smo ih danas ugostili u Živinicama”.

I kažimo još da je najbolju partiju na utakmici pokazao Belmin Mazić, fudbaler Priluka, koji bi mogao uskoro promjeniti sredinu nekom premijerligaškom ekipom.

Saradnja živiničkih ekipa i Radnika traje duži niz godina, a 2 fudbalera Priluka su nosili i nose dres ove ekipe.Osim Dine Mujkića i Dino Beširević je igrao u Radniku, odakle je prešao u splitiski Hajduk.Ne treba zaboraviti da je za Radnik igrao i Memišević, a potom nastavio karijeru u hoklandskom Premijerligašu Groningenu.Stadionu Slavena predsjednik FK Radnik i selektor reprezentacije Srbije Krstajić donirao je stotinu stolica.Saradnja za primjer i pohvalu!/Š.Gadžo/