Nogomet:Reprezentativka BiH-sportista godine

Selma Hasić je učenica četvrtog razreda Mješovite srednje škole u Gračanici -smjer saobracajni tehničar, a u Živinicama je dobro poznata u sportskim krugovima, pošto nastupa za Ženski fudbalski klub Fortunu.

Njene igre su prepoznate i od stručnog žirija za izbor sportiste godine, pa je ova darovita djevojka nedavno proglašena sportistom godine u Živinicama.Mada ima tek 18 godina, važi za velikog talenta nogometne igre, te je već branila boje mjesnog ŽNK Orahovice, potom Slobodi Tuzla, Gradini Srebrenik, da bi nakraju stigla u Ženski fudbalski klub Fortunu Živinice.

“Nogomet sam počela igrati od svoje devete godine, jer volim taj sport, a posebno mi je zadovoljstvo što sada igram u Živinciama.U ovoj sezoni očekujem dobre rezultate i igre mog tima, kao i opstanak u društvu najboljih, tj.Premijer ligi BiH za žene. Na utakmicama pokazujem i opravdavam svoju ulogu i spremnost na timski rad, kako u klubu, tako i na utakmicama reprezentacije BiH U-19 selekcije, a kao nagrada za trud i volju stigao je i poziv za A selekciju BiH, što je velika čast za mene.

Takođe, rado se odazivam svim sportskim aktivnostima koji se dešavaju u školi,da li kao timski igrač ili pojedinac, uvijek su moja takmičenja završila sa osvojenom medaljom ili peharom”, kaže nam talentovana Selma Hasić.

Ova sportašica broj 1 u Živinicama sigurno će još imati mnogo toga reći kada je u pitanju ženski nogomet, bilo u ŽFK Fortuni ili državnoj reprezentaciji BiH.Osim nogometa ima puno uspjeha i u drugim sportovima, pomenimo samo da je bila prvak Tuzlanskog kantona za osnovne škole u atletici-trka na 600 metara.U svakom slučaju poželimo joj još puno uspjeha na zelenim terenima!/Š.G./