Nogomet:Slatina učesnik Međunarodnog turnira veterana u Ajdinovićima

Nogometni klub Slatina iz Bašigovaca postiže velike rezultate na sportskim poljima.Uspješno se takmiče u Prvoj ligi Tuzlanskog kantona, a osim seniora i mlađih selekcija, od nogometa još uvijek ne odustaju ni veterani, tako da Slatina ima i ekipu veterana koja takođe postiže zapažene rezultate.

Rekordna je bila 2022.godina kada su veterani Slatine postigli svih osam pobjeda koje su tada odigrali.Veterani ovog uspješnog kluba učestvuju i na međunrodnim turnirima pa se o njima daleko čulo, tako da su dobili poziv da učestvuju na 9.Svjetskom kupu prijateljstva u fudbalu, naravno riječ je o kategoriji veterana od 40 godina i više.

Predsjednik Nogometnog kluba Slatina Ismet Hodžić o učešću na turniru kaže:

“Ekipa Master Bosna iz Zenice je domaćin prve etape 9. Svjetskog kupa prijatelhstva za veterane, koji će se održati od 19. do 23. juna u poznatom rekreativnom centru Ajdinović.U grupi A igraju Master Bosna, Portugal Compact i TÜRKİYE EGE KARMASI, dok će u grupi B igrati Adiyaman Mas-Der, Caycuma Masterler, Istanbul Modi Masterler i naša Slatina iz Bašigovaca.S obzirom na to da imamo iskustva i na međunarodnom planu, nadamo se dobrom plasmanu”, rekao nam je Hodžić./Š.G./