Nogomet:Slatini jesenja titula

Danas je završen jesenji dio prvenstva Druge lige TK-Jug.Budućnost je ugostila Slatinu iz Bašigovaca.Zanimljivo da Budućnost utakmice kao domaćin igra u Bašigovcima na stadionu “Muhamed -Muho Umihanić”, pa se može kazati da su obje ekipe bile domaćini!U lijepoj nogometnoj predstavi, sa šest pogodaka, pobjeda je pripala “gostima”, te je meč Budućnost-Slatina završena rezultatom 2:4.

Slatina je postala prvak Druge lige TK-Jug sa osvojenih 31 bod.Na drugom mjestu je Mladost iz SOline sa 27 bodova, koliko ima i ekipa Omazića.Ove tri ekipe borit će se za naslov prvaka, pošto Grivice na 4.mjestu zaostaju 9 bodova iza Slatine.

Predsjednik Slatine Ismet Hodžić hvali ekipu i kaže da će na proljeće biti još boljih igara ove ekipe:

“Naša ekipa je igrala vrlo dobro tokom cijelog prvog dijela prvenstva.Postigli smo 10 pobjeda , jedan susret završen je nerješeno i dva susreta smo izgubili, tako da smo zadovoljni postignutim.Imamo takođe vrlo dobru gol razliku- 43:18.Nadamo se na proljeće još boljim igrama i sigurnom plasmanu u Prvu ligu TK”.

U ostalim susretima 13.kola postignuti su slijedeći rezultati:Partizan Kiseljak-Mladost Suha 3:0, Napredak Tupković-Mladsot Solina 3:2,Srnica Treštenica-Omazići 3:2, Vrana Banovići Selo-Tuzla 2:1, Rudar Bukinje-Grivice 2:3 i Gornji Rainci-Krušik 2:1.