Novakovići:Porodica uzornih sportista

Malo je porodica kod nas u kojoj su skoro svi muški potomci bili veoma dobri sportisti.Jedna od uspješnih svakako je porodica Dušana Novakovića, poznatog kuglaša “Rudara”, čijim je stopama krenuo i sin Zlatko, prvak BiH sa tuzlanskom Slobodom i osvajač 3.mjesta u bivšoj SFRJ.

Zoran Novaković je takođe sportista, košarkaš jedan od najboljih kod nas.Započeo je karijeru u KK Banovići, nastavio u Živinice 78, te poslije odlaska u Italiju igrao i za tamošnje klubove.Stopama Zorana krenuli su njegov sin Saša i unuk Boris.

“U našoj porodici svi smo sportisti, a posebno me raduje što je i unuk Boris, iako ima tek 14 godina, već postigao značajne rezultate u Italiji.Sin Saša je igrao u nekoliko klubova od Venecije do Verone.Svi volimo doći u naše Živinice i veoma me raduje da tako svi članovi moje porodice rado dolaze u naš zavičaj”, kaže nam Zoran Novaković, poznat po nadimku “Cigo”.

Unuk Boris rado dolazi u Živinice i stalno je među koševima, o čemu kaže:

“Volim doći u Živinice i uključio sam se da treniram sa juniorima KK Basket, tako da tri puta sedmično s nama radi trener Amir Meštrić.Igram za mladi tim Feltre u Italiji i već imam zlatnu medalju za postignute rezultate”.

Poželimo mladom Borisu Novakoviću još mnogo uspjeha, jer pred njim je budućnost, a imao je od koga i naučiti!/Š.G./

Na slici:Boris i djed Zoran u ekipama KK Banovići i KK Živinice 78