Novi transferi:Adnan Šećerović u Rigi

Slaven je od davnina poznat kao rasadnika talentovanih fudbalera i mnogi su sa živiničkog travnjaka, a ranije i šljake, zakoračili u vrhunski nogomet.Tim putem krenuo je i Adnan Šećerović, koji je nedavno potpisao ugovor za svoj novi klub Rigu iz Latvije.

Nakon Slaven Adnan je bio član Ajaxa, pa prešao u Rodu, zatim Nijmegen, Fortunu, Mastricht, potom se vratio u BiH i nastupao za Slobodu, otišao u austrijski Lustenau, da bi još jednom došao u klubove BiH i igrao za Radnik Bijeljina, Željezničar, Mladost DK, Tuzla City.Novi angažman januara prošle godine dobio je za Grčku Super ligu i ekipu Larissa.

“U ekipi Larisse pružao sam vrlo dobre partije i za taj period dobio sam više poziva da promjenim sredinu, tako da sam se opredjelio za Rigu.Ipak, ističem da mi je boravak u Grčkoj i igre u Larisi bilo suđeno.Podsjećam da je ime moje supruge Larisa, a da sam živio u gradu Larissi i igrao za istoimeni klub, to je zaista neobično iskustvo”.

O očekivanjima u svom novom klubu Adnan Šećerović kaže:

“Dakle, bilo mi je veoma lijepo u Grčkoj, ali je vrijeme za nove izazove,ovaj put je to Latvija.Prije svega želim da me zdravlje posluži, da nema povreda, a ostalo je sve do mene. Naravno, želimo uzeti ponovo titulu u Latviji i pokušati što dalje doći u kupovima Europe”, kaže Adnan.

Tokom svoje uspješne karijere Adnan je nastupa za kadetsku nogometnu reprezentaciju BiH, a ima i jedan nastup u seniorskom  državnom timu.Poželimo našem Adnanu Šećeroviću još mnogo uspješnih nastupa, kao što je to bilo u svih 14 klubova iz pet država, za koje je do sada nastupao./Š.G./