Odbojkašice Prve OŠ osvojile prvo mjesto

Nastavljena su takmičenja učenika osnovnih škola Grada Živinice u raznim sportskim disciplinama.Tako je u srijedu okončano takmičenje u odbojci.Prvo su takmičenja održana za odbojkaše, gdje su najbolji bili učenici Druge osnovne škole.

Prošle srijede održana su takmičenja u konkurenciji ženskih ekipa.Na području Grada Živinice djeluje 9 osnovnih škola.Najbolje rezultate postigla je ekipa Prve osnovne škole, te je zauzela prvo mjesto.Djevojčicama ove škole uručen je pobjednički pehar.

Sara Mustafić, učenica devetog razreda, proglašena je za najbolju odbojkašicu na turniru.Pehar joj je uručio profesor tjelesnog odgoja i sporta Vahid Dedić, rekavši da je Sara veliki talenat.Sarin talenat prepoznali su u tuzlanskoj Slobodi gdje redovno trenira i igra za odgovarajući uzrast.

Iako je Sara tek IX razred osnovne škole odbojku je počela trenirati još 2018. godine u OK Stars Živinice. O svom uspjehu i usponu u ovom atraktivnom sportu Sara Mustafić nam kaže:

“Na početku sam bila nesigurna, ali sam brzo shvatila koliko volim taj sport. Kako sam sve više i više napredovala.Moje predispozicije i talenat je prepoznao trener Armin iz Odbojkaškog kluba Sloboda Tuzla, gdje me je pozvao da se prebacim u njihov klub. Treneri su mi pomogli da razvijem svoju vještinu i tehniku. Kroz godine sam se susretala s raznim izazovima, ali sam naučila da su upornost i rad ključni za uspjeh. Odbojka me naučila timskom radu, disciplini i važnosti podrške jedni drugima. Ljubav prema odbojci se samo povećavala s vremenom. Sada igram za kadetkinje i srednji sam bloker. Moja visina je velika prednost u ovom sportu. Treniranje dobojke u jednom dijelu me je oblikovalo kao osobu”, kaže nam Sara i ovaj sport toplo preporučuje mladim osobama.

Ekipu Prve osnovne škole predvodila je mentorici Razija Nukić, nekada istaknuta sportašica u Rukometnom klubu Živinice.