Održan 4.pozivni turnir u streljaštvu za osobe sa invaliditetom

U Zenici je 14.maja održan 4. tradicionalni turnir u streljaštvu za osobe sa invaliditetom, povodom 12.aprila, Dana oslobođenja grada Zenica, “Zenica 2022”.

Takmičenje se provelo po Pravilima SSOSI FBiH usklađenim sa Pravilima WSPS (World Shooting Para Sport), te se pucala mala serija 20 dijabola.Ovom turniru su se odazvali strijelci iz Banovića, Tuzle, Novog Sarajeva, Tešanja, Maglaja, Zenice, Žepča. Učešće na ovom takmičenju uzeli su članovi STRELJAČKOG KLUBA OSOBA SA INVALIDITETOM ŽIVINICE (Safeta Jagodić, Šefika Mujić, Alma Tursunović i Ensar Duraković).

Članovi Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom Živinice postigli su dobre rezultate, kako u ekipnom, tako i u pojedinačnom plasmanu.Ženska ekipa Streljačkog kluba osoba sa invaliditetom iz Živinica koju su činile
Safeta Jagodić i Alma Tursunović, sa ukupnih 358 krugova, osvojila je 1. mjesto.

Kada se radi o pojedinačnom plasmanu vrijedno je istaći da su naše članice osvojile dvije zlatne i jednu bronzanu medalju i to:
1. U kategoriji SH1 Safeta Jagodić sa 170 krugova – 1.mjesto
2. U kategoriji SH2 Alma Tursunović sa 188 krugova – 1.mjesto
3. U kategoriji SH2 Šefika Mujić 169 krugova – 2.mjesto.

Naš najmlađi član Ensar Duraković u najjačoj kategoriji SH2, takmičio se u pojedinačnom plasmanu, te ostvario rezultat od 152 krugova./Predsjednik UO Bećir Džinić/