Održana tradicionalna”Živinička trka”dr.Samir Kamenjaković

Večeras je KBV „Flek Tom Cat“ Živinice organizovao tradicionalnu “Živiničku trku” koja ove godine nosi naziv dr. Samir Kamenjaković, u znak sjećanja na nedavno preminulog gradonačelnika Živinica.

“Živnička trka dr. Samir Kamenjaković je večeras okupila oko 400 takmičara svih uzraste iz cijele Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Njemačke, Turske i Crne Gore. Međutim, zbog velikog interesovanja trkača, odlučili smo da na dan trke startni broj bez čipa mogu preuzeti i svi oni koji su zakasnili sa prijavom, te na taj način mogu rekreativno da protrče sa ostalim trkačima, ali bitno je napomenuti da oni neće biti učesnici zvanične trke u borbi za najbolje i u borbi za zvanične nagrade”, rekao nam je Mirnes Vejzović-predsjednik KBV”Flek Tom Cat.

Generalni sponzori bili su BH Telecom i MonetizeAd, koji su pružili nesebičnu podršku organizaciji manifestacije”Živinička trka 2023″.Generalni pokrovitelji trke su Grad Živinice i Turistička zajednica Grada Živinice, čiji predsjednik Edvin Selić nam je rekao:

“Drago mi je da su svi učesnici bili zadovoljni, hvale nas i zaista je sve bilo na visokom nivou.Ovo je lijepa promocija našeg grada, a sve to ima značaja i za razvoj turizma u našoj lokalnoj zajednici”, rekao je Edvin Selić.

Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je Mlađen Samardžić, član AK Maraton iz Brčkog, a o svom uspjehu je rekao:

“Drago mi je biti u Živinicama na ovako dobroj organizaciji.Od samog početka ove sjajne trke sam preuzeo prvu poziciju i nisam je ispuštao do kraja, tj.do cilja, kroz koji sam prvi prošao”.

Drugo mjesto osvojio je Belmin Mrakanović, 3.Đorđe Ćerić,4.Sreto Krstić i 5.mjesto Aldin Rizvić.

U ženskoj konkurenciji pobjednik je Slađana Stamenković član AK “Trkački klub Beogardski maraton”.O pobjedi je rekla:

“Ovo mi je drugi puta da učestvujem u trkama ulicama Živinica.Žao mi je vašeg divnog gradonačelnika Kamenjakovića čija smrt nas je jako iznenadlila, a sjećam ga se dobro.Ističem da je trka danas veoma dobro organizovana i svakako da ću i naredne godine doći.Mislim da je ovo jedna od najbojih organizacija u regiji”.

Drugo mejsto osvojila je Lucija Kimani,3.Emina Džidić, 4.Anastasija Vist i 5.mjesto pripalo je Merimi Aljić./Š.G./