OKI Živinice: Turnir u sjedećoj odbojci

Odbojkaški klub invalida Živinice, podovom Dana oslobođenja Živinica, organizovao je uspio turnir u sjedećoj odbojci, deveti po redu. Ekipe učesnice na turniru danas su bile OKI „Drina“ – Sapna, OKI Brčko, OKI Kalesija, OKI Banovići i OKI „Živinice“ – Živinice.

Svečana ceremonija otvaranja turnira počela je intoniranjem državne himne i odavanja počasti palim borcima odbrambeno oslobodilačkog rata učenjem fatihe i minutom ćutnje.Predsjednik koordinacije boračkih udruženja Kemo Trakić se zahvalio učesnicima na odzivu na današnji turnir, ističući njihove velike zasluge u borbama za oslobođenje Bosne i Hercegovine.

Sportistima i zvaničnicima turnira obratili su se pomoćnik gradonačelnika mr.Said Čerkezović i predsjedavajući Gradskog vijeća Živinice Nail Jusić, koji su dali punu podršku organizaciji turnria u sjedećoj odbojci, te poželjeli ekipama uspjeha na takmičenju.Turnir je proglasio otvorenim predsjedavajući GV Živinice Nail Jusić.

Prije početka turnria izveden je prigodan program učenika Druge osnovne škole i Karate kluba Seiken.Zaslužnim sponzorima koji su pomogli organizaciju turnira uručene su plakete.Danas u 10 sati otvorene su i nove prostorije Odbojkaškog kluba invalida Živincie u zgradi Memi-Ali, vrpcu je presjekao predsjednik GV Nail Jusić, koji je čestitao ovom klubu na dosadašnjim uspjesima i poželio da još bolje nastave u narednom periodu./Š.G./