OSI BiH:Priznanja živniničkim ribolovcima

Decembar je rezervisan za sumiranje postignutih rezultata u tekućoj godini koja je na izmaku.Tako je i u sportu, a ovoga puta više riječi bit će o uspjehu osobe sa invaliditetom i to u oblasti sportskog ribolova.

Juče je u Hotelu Hollywood na Ilidži obavljen izbor i proglašenje najuspješnijih sportista OSI Bosne i Hercegovine za rezultate ostvarene u 2020. godinu.

U veoma jakoj konkurenciji za najuspješnijeg sportistu Bosne i Hercegovine proglašen je Nijaz Noćajević, član živiničke Mrene.Takođe, ekipa TK iz ribolova, čiji je član i Nijaz, proglašena je najuspješnijom u BiH, a za trenera među najboljim u Bosni i Hercegovini proglašen je Drago Jakić.

Ali, ni to nije sve kada su u pitanju ribolovci Živinica, jer je za sportskog radnika BiH, posebno priznanje dobio Sulejman Čerkezović,-predsjednik OSI TK,dok je Šefika Mujić,  u invalidnom streljaštvu proglašena za najperspektivniju sportistkinju u 2020. godin.

Toliko priznanja nikada do sada nije stiglo za sportske ribolovce Grada Živinice, te su u Hotelu Hollywood dominirali scenom za dodjelu nagrada.