OŠK Živinice: Nadina Mahmutbegović stekla titulu FIDE majstora

U perioduod 22.septembra do 06.oktobra u Batumiju (Gruzija) održana je 43. Šahovska olimpijada. Ženska reprezentacija Bosne i Hercegovine u sastavu Maša Maksimović, Sara Jaćimović, Nadina Mahmutbegović, Jelena Tomić i Vladanka Tomić je zauzela 76. mjesto (151 ekipa), a muška, u sastavu Denis Kadrić, Dalibor Stojanović, Emir Dizdarević, Dejan Marjanović i Rijad Burović 65. mjesto (185 ekipa).

Naša takmičarka Nadina Mahmutbegović prikazala je jako dobru igru i bila najefikasnija u ženskom dijelu, osvojiviši 6,5 poena iz 9 odigranih partija (5 pobjeda, 3 remija i samo jedan poraz).Nadina je stekla titulu ženskog FIDE majstora, te time postala prva igračica ikad na TK kojoj je to pošlo za rukom.

Ovaj rezultat došao je kao plod kontinuiranog rada. Nadina je bila četverostruka šampionka BiH, dvostruka vicešampionka, aktuelna je prvakinja FBiH u seniorskoj konkurenciji.

Uporedo sa vrlo dobrim igrama na šahovskim tablama Nadina takođe postiže zapažene rezultate na studijama, tako da je apsolvent na Građevinskom fakultetu u Tuzli. Ovo je za nju bio drugi nastup na olimpijadama, a prvi puta kao kapiten reprezentacije BiH./Upravni odbor OŠK Živinice/