OŠK Živinice:Održan turnir Šahovskih nada BiH

Juče je završen šesnaesti po redu turnir „ŠAHOVSKE NADE BiH“. Na turniru je ukupno nastupio 51 takmičar iz cijele BiH.Igralo se u 5 starosnih skupina: takmičari i takmičarke do 10 god., takmičari i takmičarke do 14 i takmičari i takmičarke do 18 god.(zajedno)

Turnir je bio pozivnog karaktera i okupio je najbolje kadete i kadetkinje iz BiH koji su u 2019. godini zauzeli jedno od prva tri mjesta u svojim kategorijama na kadetskom prvenstvu države.

Po tri prvoplasirana takmičara u svim kategorijama dobili su diplome i prigodne novčane nagrade.Igralo se po švicarskom sistemu u 7 kola. Tempo igre je bio 10 min po igraču + 10 sekundi dodatka za svaki odigran potez. Turnir je rejtingovan kod Svjetske šahovske organicazije FIDE.

Uslovi za igru su bili odlični, a OŠK Živinice je dobio iskrene čestitke od svih sudionika turnira.OŠK Živinice koristi ovu priliku da se zahvali Ministarstvu za kulturu, sport i mlade TK, vjećnicima općine Živinice, ćevabdžinici Bosna i domaćinu – Svadbeni salon HD Trumić.

U konkurenciji kadetkinja do 10 godina prva je Lamija Demirović, 2.Anastasija Đurić i 3.mjesto osvojila je Anela Letić.Kadeti do 10 godina pobjednik je Borna Pehar, 2.Orhan Bečić i 3.Ahmed Kekić.

Kadetkinje do 14 godina pobjednik je Ehlimana Babajić, slijede Anastasija Stankić i Đurđica Kozomara.Kadeti do 14 godina pobjednik je Sanjin Ćulum, slijede Marko Lipovčić i Ismet Mešić./Tim za medije/

Fotografije možete pogledati na linku  sah.ba