OŠK Živinice:Uspjeh na prvenstvu FBiH

Od 20. do 23. maja najmlađi takmičari OŠK Živinice učestvovali su u Bihaću na XXVII kadetskom i juniorskom prvenstvu Federacije BiH. Prva 4 takmičara se plasiraju na prvenstvo države među 10 najboljih kadeta u svakoj kategoriji. Na prvenstvu je nastupilo naših pet takmičara, od kojih su se na prvenstvo države u TOP 10 plasirala naša 4 takmičara. Postignuti su slijedeći rezultati:

Mahmutbegović Muharem, prvak FBiH do 20 godina,Brčaninović Enes, drugi do 18 godina,Pavičić Karlo, četvrti do 14 godina, Lejla Skula, četvrta do 16 godina i Skula Tarik, peti do 14 godina.

Planirano je da se prvenstvo države BiH održi tokom juna u Tuzli.Naši mladi takmičari su nastavili kontinuitet dosadašnjih uspjeha na federalnom i državnom nivou. Ovaj puta posebno su pokazali svoju dominaciju u kategorijama starijih kadeta i juniora.Napominjemo da je OŠK Živinice u posljednjih 15 godina u konkurenciji kadeta i juniora imao više od 40 šampiona i vicešampiona FBiH i 15 šampiona države.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svim prijateljima kluba na podršci koju nam pružaju i bez čije pomoći ne bi bilo ovako vrijednih rezultata, niti bi bio moguć nastup naših takmičara na ovom prvenstvu.

Srdačno vas pozdravljamo šahovskim pozdravom „GENS UNA SUMUS“./Upravni odbor Omladinskog šahovskog Kluba Živinice-Midhat Mahmutbegović/